מתכון לדונאטס
מקררים את קרם השוקולד 4 שעות במקרר.
כלים: צנתר מס' 10.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם שוקולד לבן
לג'לי אקזוטי
לסירופ וניל
להגשה
אופן ההכנה
לקרם שוקולד לבן
1
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד. מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד. מערבבים למרקם של תחליב בעזרת בלנדר יד. ממסים את הג'לטין על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מקררים כ-4 שעות ולאחר מכן מקציפים בעזרת בלון במיקסר עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי.
לג'לי אקזוטי
2
חותכים את האננס לקוביות קטנות בגודל שווה. מערבבים את הג'לטין עם מים ומניחים בצד לכ-15 דקות. מרתיחים את מחיות הפרי עם הסוכר. ממסים את הג'לטין על בן מארי ומוסיפים למחיות הפרי. מקררים היטב ומוסיפים את קוביות האננס.
לסירופ וניל
3
יוצקים את המים לסיר, מוסיפים סוכר ווניל ומביאים לרתיחה. מקררים מעט ומכניסים את קוביות הדונאטס לסירופ הווניל.
להרכבת המנה
4
יוצקים לתחתית כל כוס הגשה ג'לי אקזוטי. מעל מסדרים פיסות דונאטס ספוגות בסירופ סוכר ווניל. מזלפים בעזרת צנתר מספר 10 קרם שוקולד לבן, ומעטרים בקישוט שוקולד.