מתכון

קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף

קצה נפשכם בסופגניות הקלאסיות? לשף אורגד רואש מדן גורמה יש מתכון מושלם עבורכם לחנוכה הקרוב

863 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

מתכון לדונאטס

מקררים את קרם השוקולד 4 שעות במקרר.

כלים: צנתר מס' 10.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם שוקולד לבן

לג'לי אקזוטי

לסירופ וניל

להגשה

אופן ההכנה

לקרם שוקולד לבן

1

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד. מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד. מערבבים למרקם של תחליב בעזרת בלנדר יד. ממסים את הג'לטין על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מקררים כ-4 שעות ולאחר מכן מקציפים בעזרת בלון במיקסר עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי.

לג'לי אקזוטי

2

חותכים את האננס לקוביות קטנות בגודל שווה. מערבבים את הג'לטין עם מים ומניחים בצד לכ-15 דקות. מרתיחים את מחיות הפרי עם הסוכר. ממסים את הג'לטין על בן מארי ומוסיפים למחיות הפרי. מקררים היטב ומוסיפים את קוביות האננס.

לסירופ וניל

3

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים סוכר ווניל ומביאים לרתיחה. מקררים מעט ומכניסים את קוביות הדונאטס לסירופ הווניל.

להרכבת המנה

4

יוצקים לתחתית כל כוס הגשה ג'לי אקזוטי. מעל מסדרים פיסות דונאטס ספוגות בסירופ סוכר ווניל. מזלפים בעזרת צנתר מספר 10 קרם שוקולד לבן, ומעטרים בקישוט שוקולד.