מתכון

קרפצ'ו שרימפס

קלה להכנה, מרשימה וטעימה במיוחד

3,059 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קרפאצ'ו שרימפס. צילום: דניאל לילה
קרפאצ'ו שרימפס. צילום: דניאל לילה

החורף הישראלי הרי די חמים רוב הזמן. לכן ברוב ימות החורף אנחנו מעדיפים לוותר על הקדֵרוֹת הכבדות ולנצל את כל הירוקים, פירות הים וההדרים שנמצאים בשיאם. כאן לקחנו שרימפס, זרעי שומשום ופרג, כוסברה, מיץ ליים ומיץ טרי מיוזו, שהטעם הבוסרי והמעט מריר שלו עובד נהדר עם המתיקות של השרימפס. זרקנו מעל כמה פרחי מאכל, שקטפנו בחצר של ארז, והרי לכם צלחת שהיא ציור.

צלחת בקוטר 32

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי יוזו

לקרפאצ'ו שרימפס

אופן ההכנה

מכינים איולי יוזו

1

טורפים ביצה לתערובת אחידה ואוורירית. מזלפים פנימה שמן זית באיטיות ובהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת עד שכל השמן נטמע בביצה ומתקבל ממרח במרקם מיונז.

2

מוסיפים שום, חומץ, חרדל, מלח ופלפל שחור תוך כדי טריפה עד שהם נטמעים באיולי. מוסיפים מיץ יוזו וטורפים להטמעה. שומרים במקרר עד ההגשה.

מכינים קרפאצ'ו שרימפס

3

שמים פרג במחבת קרה ויבשה ומחממים עד שהמחבת מתחילה לעשן. קולים עוד דקה תוך נענוע של המחבת.

4

קולים באותו אופן (ובנפרד) שומשום שחור, שזקוק ל- 3 דקות קלייה מרגע שהמחבת מתחילה לעשן, וגם שומשום לבן, שזקוק ל- 4 דקות, ושומשום מלא שזקוק ל- 5 דקות. מייד אחרי הקלייה מעבירים לצלחת בשכבה אחידה (כדי למנוע מהחום להמשיך ולקלות את הגרגרים).

5

מורחים שפע שמן זית על 2 ניירות אפייה. מניחים את השרימפס החצויים על נייר אחד ומכסים בשני. משטחים את השרימפס לשכבה אחידה בעובי כ- 4 מ"מ בעזרת פטיש שניצלים או מערוך. מקלפים את נייר האפייה מצד אחד, הופכים את הקרפאצ'ו על צלחת ומקלפים את הנייר השני.

6

מתבלים לפי הסדר במלח, פלפל שחור גרוס, פרג, שומשום שחור, שומשום לבן ומלא, קצח, שמן אגוזים, זרעי עגבניות ומיץ ליים. מפזרים מעל עלי מיקרו כוסברה ופרחי מאכל ומגישים עם איולי יוזו.