מתכון

קרפצ'יו עגבניות ביף

מתכון מנצח לקרפצ'יו שעשוי כולו מעגבניות, עם גבינת פרמזן וצנוברים קלויים שמוסיפים טעם למנה

4,512 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קרפצ'יו עגבניות מגי של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר
קרפצ'יו עגבניות מגי של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את העגבנייה בעובי של 2-1.5 מ"מ (רצוי במנדולינה) ומסדרים על צלחת שטוחה, כך שהפרוסות נשענות מעט זו על זו.

2

מפזרים את הסוכר מעל פרוסות העגבנייה ושורפים בברנר כך שיהיו חרוכות בקצוות. מזליפים מעל העגבנייה הצרובה את שמן הזית, מיץ הלימון וחומץ הבלסמי המצומצם. מוסיפים את המלח והפלפל ומפזרים את הארוגולה ואת חתיכות האנשובי על פני המנה בצורה מרווחת.

3

חותכים רצועות דקיקות של גבינת הפרמזן במקלף ומפזרים אותן ואת הצנוברים הקלויים מעל המנה.