מתכון

קרקר שעועית שחורה ושומשום

קרקרים שחורים, נטולי קמח אבל עשירים בחלבון, הנראים כמו צוקי בזלת

8,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
קרקר שעועית שחורה ושומשום של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
קרקר שעועית שחורה ושומשום של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

אפשר לחתוך לריבועים מסודרים (רק צריך לסמן בזהירות את הריבועים לפני האפייה, בעזרת סכין חדה או גלגלת, ולחתוך לפי סימני החיתוך אחרי האפייה), אבל הרבה יותר יפה לשבור לפיסות גדולות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

משרים את השעועית בשפע מים חצי שעה, מסננים ושוטפים היטב.

2

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את השעועית בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 20־30 דקות עד שהשעועית מתייבשת ומתפוררת בקלות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים־הופכים את השעועית. מוציאים את התבנית מהתנור בלי לכבות אותו ומצננים לטמפרטורת החדר.

3

טוחנים שעועית אפויה במעבד מזון בכמה פולסים עד שהיא הופכת לקמח דק.

4

מעבירים את קמח השעועית לקערה רחבה, מוסיפים את יתר חומרי הקרקרים ומערבבים לקבלת בצק רך (אפשר בכף או בידיים).

5

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית. מעבירים חצי מכמות הבצק לכל תבנית ומשטחים לעלה בעובי כ־1/4 ס"מ שיכסה את כל שטח התבנית. מפזרים מלח גס ושומשום שחור.

6

מעבירים את התבניות לתנור ואופים כ־20 דקות עד שהקרקרים מתייבשים לחלוטין והופכים לפריכים.