החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למילוי
לרביולי
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת מסה אחידה אשר לא נדבקת לידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מכינים את הערמונים
2
בזמן מנוחת הבצק קולים את הערמונים - מכניסים את הערמונים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהערמונים מתפוצצים. מוציאים את הערמונים מהתנור, מקלפים וקוצצים דק בסכין.
3
מניחים לערמונים להתקרר.
מכינים את המילוי
4
מערבבים את הערמונים הקצוצים עם כל שאר חומרי המילוי.
מכינים את הרביולי
5
פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה (מס' 7) או על ידי רידוד הבצק במערוך עד לקבלת עובי של קלף. באמצעות כוס קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 סנטימטר. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המלית.
6
טורפים בקערה נפרדת שתי ביצים ומורחים בקצה כל עיגול (על מנת להדביק). מקפלים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל מעט קמח.
מכינים את הרוטב
7
ממלאים סיר במים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מתוך הסיר יוצקים מצקת אחת של מים למחבת ומוסיפים לה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור. מוסיפים למחבת את חמאת הכמהין וממסים עד למרקם קרמי.
8
את הרביולי מניחים בסיר המים הרותחים 2-3 דקות לאחר שהמים הגיעו שוב לנקודת רתיחה. כשהם צפים מוציאים אותם בכף מחוררת ומוסיפים אותם למחבת הרוטב. מוציאים כאשר כל אחת מיחידות הרביולי עטופה בקרם חמאה.