מתכון

רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין

מנה חגיגית לשולחן חג השבועות. שף מסמיליאנו דה מטאו מכין רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין

11,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר
רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

לרביולי

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת מסה אחידה אשר לא נדבקת לידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מכינים את הערמונים

2

בזמן מנוחת הבצק קולים את הערמונים - מכניסים את הערמונים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהערמונים מתפוצצים. מוציאים את הערמונים מהתנור, מקלפים וקוצצים דק בסכין.

3

מניחים לערמונים להתקרר.

מכינים את המילוי

4

מערבבים את הערמונים הקצוצים עם כל שאר חומרי המילוי.

מכינים את הרביולי

5

פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה (מס' 7) או על ידי רידוד הבצק במערוך עד לקבלת עובי של קלף. באמצעות כוס קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 סנטימטר. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המלית.

6

טורפים בקערה נפרדת שתי ביצים ומורחים בקצה כל עיגול (על מנת להדביק). מקפלים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל מעט קמח.

מכינים את הרוטב

7

ממלאים סיר במים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מתוך הסיר יוצקים מצקת אחת של מים למחבת ומוסיפים לה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור. מוסיפים למחבת את חמאת הכמהין וממסים עד למרקם קרמי.

8

את הרביולי מניחים בסיר המים הרותחים 2-3 דקות לאחר שהמים הגיעו שוב לנקודת רתיחה. כשהם צפים מוציאים אותם בכף מחוררת ומוסיפים אותם למחבת הרוטב. מוציאים כאשר כל אחת מיחידות הרביולי עטופה בקרם חמאה.