מתכון

רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים

שורש הסלק מכיל סוכר טבעי, וכאילו לא די בכך זורים עליו סוכר נוסף, שיישרף ויתקרמל על קליפתו ויוסיף עוד רובד טעם

5,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
  • רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ

את השריפה המתוקה טוחנים למשחה חלקה עם גבינת עיזים בשלה ומקבלים מעדן מתוק-מלוח-חריף, שעושה נעים לדג כמו חרדל לרוסטביף.

מגישים עם פילה דג ים צרוב בחמאה או כממרח בכריך בשרים מעושנים ולחם שיפון כבד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את הסלקים בלי לפגוע בגבעולים או בשורש, כדי לשמור על שלמות הקליפה.

2

חותכים רדיד אלומיניום ל-4 ריבועים בגודל 25 ס”מ ומניחים במרכז כל יריעה כף סוכר. מניחים את הסלקים על הסוכר וסוגרים את היריעות היטב. מנערים מעט את הסלק כך שהסוכר יכסה את כולו בתוך העטיפה.

3

מניחים על גריל גחלים לוהטות. צולים את הסלקים כשעה עד לריכוך (בודקים עם קיסם). מדי פעם מסובבים אותם, כדי שייצרבו היטב מכל הכיוונים.

4

פותחים את רדיד האלומיניום בזהירות כשהסלקים עדיין חמים ונפטרים מהגבעולים. חותכים את הסלקים לרבעים על קליפתם החרוכה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים גבינה ומעבדים לקבלת משחה אחידה. מוסיפים מים באיטיות על מנת להקל על העיבוד עד לקבלת המרקם הרצוי. חום הסלקים יסייע בהמסת הגבינה ובקבלת הסמיכות הקטיפתית של הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.