החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח עם אבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה ויוגורט ומערבלים היטב. מוסיפים שמן בהדרגה עד להיווצרות בצק וממשיכים ללוש עוד 8-7 דקות עד שהבצק הופך רך וגמיש מאוד.
2
מחלקים לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה.
מכינים את המלית:
3
מערבבים ריבה, סוכר, שקדים, פיסטוקים, קליפה ומיץ לימון בקערה. מוסיפים חמאה רכה וקינמון ומערבבים היטב.
4
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
מרכיבים ואופים:
5
מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק בגודל של כ-30×40 ס"מ. מותחים בזהירות בין הידיים (ראו תמונות) עד שהבצק דק וכמעט שקוף.
6
מורחים על הבצק מחצית ממלית הדובדבנים ומגלגלים מהחלק הרחב לרולדה ארוכה וצרה. מעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ועם יתרת המלית. מושחים את הרולדות בחמאה מומסת.
7
אופים 30-25 דקות עד שהרולדות משחימות. מוציאים מהתנור ומושחים שוב בחמאה. מצננים לחלוטין. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
8
הרולדות נשמרות בקופסה עד שבוע מחוץ למקרר ושורדות יפה גם בהקפאה (מפשירים בטמפ’ החדר).
גיוון: מחליפים את הפיסטוקים באגוזי פקאן או באגוזי מלך או בתערובת אגוזים.