מתכון

רולדת-מעמול תמרים ותפוזים

גרסה עטופה בניחוח תפוז, המשולבים במלית וגם בבצק. החיבור בין תמרים, הדרים ובושם של קינמון מפיק עוגייה מושלמת

23,387 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
רולדת-מעמול תמרים ותפוזים. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע
רולדת-מעמול תמרים ותפוזים. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע

הכנת מעמול, העוגייה המזרח-תיכונית הקלאסית, דורשת לא מעט השקעה. כאן הכנו גרסה זריזה יותר בפורמט של רולדה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לשימון הבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל החומרים (למעט שמן לשימון הבצק) במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. אם מתקבל בצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קמח.

2

אוספים את הבצק לכדור, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-15 דקות.

מכינים את המלית, ממלאים ואופים:

3

מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וקליפת תפוז.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

5

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר. מסירים את שולי המלבן בסכין לקבלת שוליים ישרים. מורחים רבע מכמות המלית על כל מלבן בצק ומפזרים רבע מכמות האגוזים. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית. חורצים בכל רולדה חריצים בעומק 1 ס"מ ובמרווחים של 1.5 ס"מ בעזרת סכין חדה.

6

אופים 25 דקות עד שהרולדות מקבלות צבע זהוב בהיר.

7

פורסים עד הסוף את הרולדות לפי החריצים שסימנו ומחזירים לתנור ל-10 דקות עד שהעוגיות זהובות.

8

מצננים ובוזקים אבקת סוכר. שומרים שבוע בכלי אטום.