מתכון

רולדת פרסבורגר במילוי אגוזים וקינמון

מלית אגוזים עשירה שמקבלת את צבעה השחום המפתה מתוספת של קינמון

21,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רולדת פרסבורגר במילוי אגוזים וקינמון של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
רולדת פרסבורגר במילוי אגוזים וקינמון של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

אם מעולם לא הכנתם בצק שמרים, כדאי להתחיל עם הפרסבורגר – הכלאה בין בצק שמרים לבצק פריך, שהוא קל יותר להכנה וגם זוכה ביתרונות של כל אחד מהם. אפשר לשדרג את המלית עם צימוקים ואפשר לוותר על הקינמון. כדאי לעבוד עם בצק קר מאוד כדי שיהיה קל יותר לחתוך ולעצב את העוגה.

2 עוגות באורך 30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

להברשה וזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת פירורי בצק.

2

ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם גבינה וביצים ומערבלים במהירות בינונית כ-3 דקות עד לקבלת בצק הומוגני. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה ולשים את הבצק במהירות בינונית 3 דקות עד לקבלת בצק רך.

3

מוציאים את הבצק ומשטחים בעזרת מערוך לעובי כ-4 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.

מכינים את המלית

4

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

5

מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לריבוע בגודל 35 ס"מ ועובי 3 מ"מ. מורחים את המלית על השליש התחתון של כל ריבוע ומשאירים שוליים נקיים (בעובי 1/2 1 ס"מ) לאורך 2 הפאות הצדדיות של הריבוע. בעזרת סכין חדה יוצרים 4-3 חריצים אלכסוניים בשליש העליון של כל ריבוע (בלי לחתוך את השוליים העליוניים).

6

מורחים את שולי הבצק הצדדיים בביצה ומקפלים אותם על המלית. מגלגלים כל ריבוע לרולדה, כשהחלק עם החריצים אמור להיות על שכבת בצק ולא על המלית.

7

מורחים כל רולדה בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות בתנור כבוי או בחוץ.

8

מורחים שוב בביצה ומתפיחים בחוץ 20 דקות נוספות.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מורחים פעם שלישית בביצה.

11

אופים 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומוכנה גם בחלקה הפנימי.