מתכון

רוסט פיקנייה עם דובדבנים

כשצולים אותו כרוסט ומשדכים לרוטב קר של דובדבנים חמוצים–מתוקים, הוא הופך למנה ראשונה או לעיקרית קלילה וקיצית

11,150 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רוסט פיקנייה עם דובדבנים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
רוסט פיקנייה עם דובדבנים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

לפיקנייה טעמים בשריים עמוקים ומרקם עסיסי ורך. כדי לשמור עליו חשוב לפרוס את הנתח כנגד הסיבים.
שימו לב – הכיוון שלהם משתנה לקראת מרכז הנתח.

8-4 שעות השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב דובדבנים

לרוסט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים את כל החומרים בקערה תוך שמועכים קלות את הדובדבנים כך שלא יהפכו לעיסה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה ל- 4 ועד 8 שעות מחוץ למקרר.

מכינים את הרוסט

2

מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.

3

מחממים תנור ל- 250 מעלות.

4

מערבבים עשבי תיבול, שום, מלח, פלפל ושמן זית. מושחים את הנתח בתערובת ומעסים אותה לתוך הבשר דקה-שתיים עד שהנתח עטוף כולו. מניחים את הנתח בתבנית עם השומן כלפי מעלה.

5

צולים 10 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל- 170 וצולים עוד 35-30 דקות עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור למנוחה של 10 דקות. אפשר לשמור את הנתח בשלמותו עד יומיים במקרר.

להגשה

6

פורסים את הנתח מכיוון השפיץ (החלק הצר) כנגד כיוון הסיבים. לקראת מרכז הנתח כיוון הסיבים משתנה - שימו לב והפכו את כיוון החיתוך בהתאם, כך שהפריסה תמיד תהיה נגדם. פריסה עם כיוון הסיבים הופכת את הנתח לקשה יותר ללעיסה.

7

מסדרים את פרוסות הרוסט בצלחת הגשה ויוצקים מעל מהרוטב. מפזרים פלפל שחור ומגישים.