לפיקנייה טעמים בשריים עמוקים ומרקם עסיסי ורך. כדי לשמור עליו חשוב לפרוס את הנתח כנגד הסיבים.
שימו לב – הכיוון שלהם משתנה לקראת מרכז הנתח.
8-4 שעות השריה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב דובדבנים
לרוסט
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מערבבים את כל החומרים בקערה תוך שמועכים קלות את הדובדבנים כך שלא יהפכו לעיסה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה ל- 4 ועד 8 שעות מחוץ למקרר.
מכינים את הרוסט
2
מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.
3
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
4
מערבבים עשבי תיבול, שום, מלח, פלפל ושמן זית. מושחים את הנתח בתערובת ומעסים אותה לתוך הבשר דקה-שתיים עד שהנתח עטוף כולו. מניחים את הנתח בתבנית עם השומן כלפי מעלה.
5
צולים 10 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל- 170 וצולים עוד 35-30 דקות עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור למנוחה של 10 דקות. אפשר לשמור את הנתח בשלמותו עד יומיים במקרר.
להגשה
6
פורסים את הנתח מכיוון השפיץ (החלק הצר) כנגד כיוון הסיבים. לקראת מרכז הנתח כיוון הסיבים משתנה - שימו לב והפכו את כיוון החיתוך בהתאם, כך שהפריסה תמיד תהיה נגדם. פריסה עם כיוון הסיבים הופכת את הנתח לקשה יותר ללעיסה.
7
מסדרים את פרוסות הרוסט בצלחת הגשה ויוצקים מעל מהרוטב. מפזרים פלפל שחור ומגישים.