כתף טלה שלמה צלויה על העצם היא אחד מהמאכלים החגיגיים והטעימים שיש. כשעלי גפן מתחילים לצאת בבוסתן, החיבור שלהם עם ענבים מתוקים–חמצמצים ועם הטלה הוא פשוט מתבקש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
דוקרים מעט נתח טלה בסכין קטנה ומעבירים לתבנית. מוסיפים ענבים עם המיץ, עלי גפן ושמן זית ומעסים היטב. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר ללילה־שניים (לטעם מרינדה חזק יותר). מוציאים את הטלה מהמקרר כ־3 שעות לפני הצלייה ומתבלים במלח ופלפל.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות.
3
מעבירים את הטלה לרשת צלייה המונחת על התבנית עם המרינדה, וצולים כ־40 דקות. הופכים את הנתח אחרי 20 דקות לקבלת צלייה אחידה. משהים ל־20 דקות לפני הפריסה.
4
פורסים פרוסות דקות מהנתח ומניחים על צלחת הגשה. מזלפים מעל את נוזלי הבישול מתחתית התבנית ומגישים.