השילוב בין הפחמימה לחלמון המתפרץ מהביצה עובד מצוין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים רושטי
1
מגררים את תפוחי האדמה גס בפומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים.
2
מחממים תנור ל-200 מעלות.
3
מלהיטים מחבת שמתאימה גם לתנור על להבה גבוהה, מוסיפים חמאה מזוקקת ומכסים את המחבת בשכבה של מחצית מכמות תפוחי האדמה כל פעם (עובדים בשני סבבים או עם שתי מחבתות בו-זמנית).
4
כשהצד התחתון שחום מעבירים את המחבת לתנור לכ-5 דקות. מחזירים את המחבת ללהבה, הופכים את הרושטי ומטגנים את הצד השני. תוך כדי טיגון מוסיפים חמאה מזוקקת בהדרגה. כשהצד השני שחום מעבירים את הרושטי שוב לתנור לכ-5 דקות.
5
מעבירים את הרושטי לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מגישים
6
מניחים כל רושטי בצלחת הגשה ומניחים עליו 2 ביצים עלומות. מוזגים על כל מנה כף ציר בקר.