מתכון

ריבת חצילונים מתובלת בתנור

ריבה שמכינים בקדירה, מה שמשמר את כל הנוזלים והארומות. בשידוך עם קרם פרש נוצר קינוח מושלם

2,500 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
ריבת חצילונים מתובלת של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE
ריבת חצילונים מתובלת של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE

בסוף האביב מופיעים בשווקים חצילונים קטנים, שהולכים בדרך כלל לכבישה, אבל דווקא ריבה מוציאה מהם טעמים ומרקם בלתי נשכחים. הכנת הריבה בקדירה משמרת את כל הנוזלים והארומות, ובשידוך עם קרם פרש נוצר קינוח מושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים חצילונים 10 דקות לריכוך. מסננים.

3

מעבירים את החצילונים לקדירה, מוסיפים סוכר ותבלינים, מערבבים, מכסים ואופים שעתיים, עד שהם שוחים בסירופ ומקבלים גון שקוף מעט.

4

מגישים את הריבה עם קרם פרש או ללא הקרם לגרסה טבעונית.