מתכון

ריזוטו ביין אדום ופטריות

מנה חגיגית לשולחן החג או סתם כשמתחשק. שף מסימילאנו דה מטאו מכין ריזוטו ביין אדום ופטריות

5,353 בשלנים התעניינו במתכון זה
ריזוטו ביין אדום ופטריות של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר
ריזוטו ביין אדום ופטריות של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עם 100 גר' חמאה עד להתרככות. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בנפרד בסיר בינוני עם כף חמאה. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את האורז ומערבבים על אש נמוכה כשלוש דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד להתאדות מוחלטת.

2

מוסיפים מעט מעט את ציר המרק תוך ערבוב, מוסיפים מהציר כשהכמות הקודמת נספגה. כך מוסיפים לבשל ומערבבים כ-15 דקות עד להתרככות האורז.

3

מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות, החמאה שנותרה והגבינה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.