מתכון

"ריזוטו" חיטה ועלי גפן

חיטה שמתבשלת ארוכות עם חמאה ופרמזן עד שהיא הופכת רכה וקרמית - ממש כמו ריזוטו, רק בלי לעמוד מול הסיר ולערבב

5,422 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
"ריזוטו" חיטה ועלי גפן של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
"ריזוטו" חיטה ועלי גפן של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

בתפריט הקיץ הקרוב של רוברטה וינצ'י חלמנו על מנה בהשראת עלי גפן ממולאים. כאן קצצנו אותם והוספנו לחיטה, שמתבשלת ארוכות עם חמאה ופרמזן. בתום הבישול החיטה הצעירה מתקבלת רכה וקרמית אבל עדיין מעט נגיסה – ממש כמו ריזוטו, רק בלי לעמוד מול הסיר ולערבב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים את החיטה במים קרים כחצי שעה, שוטפים ומסננים.

2

מעבירים לסיר עם שפע מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 30־40 דקות לריכוך.

3

מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בצל על להבה נמוכה כ־5 דקות לשקיפות. מוסיפים עלי גפן, מערבבים, מכסים וממשיכים לאדות על להבה נמוכה כ־20 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות, יין, לימון, רכז רימונים, מלח ופלפל אנגלי, מערבבים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כחצי שעה.

4

מסננים את החיטה ממי הבישול ומוסיפים לסיר. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים להמסה.

5

מזלפים מעל "הריזוטו" מעט שמן זית ומגישים עם יוגורט.