מתכון

ריזוטו עולש

העולש (רדיקיו) לא נפוץ בארץ. הוא גדל בראשים הדומים לראשי כרוב ומתאפיין בטעמים מתוקים–מרירים

4,681 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
ריזוטו עולש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
ריזוטו עולש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

את העולש אפשר לאכול חי בסלט או לאדות, לבשל ולטגן אותו, מה שמרכך את טעמיו המרירים ומבליט את המתוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים ציר ירקות לרתיחה בסיר קטן.

2

בסיר נוסף, רחב עם שוליים גבוהים, מחממים שמן זית וחמאה. מוסיפים בצל וסלרי ומאדים כ־5 דקות. מוסיפים שום ועולש ומאדים כדקה עד שהעולש מאבד מנפחו.

3

מוסיפים אורז ומלח ומערבבים עם יתר המרכיבים שבסיר כ־2 דקות. מוסיפים יין ומערבבים עד שהוא נספג לחלוטין. מוסיפים מצקת מציר הירקות החם, מערבבים, מבשלים עד שהציר נספג ורק אז מוסיפים מצקת נוספת. מוסיפים כך את יתר הציר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים והאורז רך אך נגיס ("אל דנטה"). מוסיפים גבינות ומערבבים.

4

מעבירים את הריזוטו לצלחת הגשה, מפזרים מעל בזיליקום, פקאן וצ'ילי ומגישים.

כך מכינים ציר ירקות מהיר: מביאים 2 ליטר מים לרתיחה. מוסיפים בצל שלם, שורש סלרי חצוי, מקל סלרי חצוי לרוחב, גזר חתוך גס, 3 ענפי תימין ו־4 שיני שום ומבשלים רבע שעה.