הריזוטו הנהדר והביתי של מסעדת הס 4, לא תאמינו כמה הוא קל להכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממלאים סיר בינוני במים וממליחים היטב, מביאים לרתיחה ואחריה מוסיפים אורז. מערבבים, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה לבינונית. מבשלים כ-10 דקות עד שהאורז מעט מתרכך אך שומר על ליבה קשה (מרקם אל דנטה), מידי פעם מערבבים. מסננים ושומרים בצד.
2
ממיסים חצי מכמות החמאה בסיר קטן, מוסיפים פטריות יער, פטריות שמפניון, פטריות פורצ'יני טחונות, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית כ-3 דקות.
3
מוסיפים יין, מערבבים ומוסיפים את האורז החצי מבושל. מערבבים, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
4
מוסיפים את יתר החמאה וגבינת פרמזן. מערבבים 2-1 דקות עד שהאורז נעטף בחמאה ובגבינה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.