מתכון

ריזוטו פטריות

שפים מבשלים בבית: אורטל רוזנברג ממסעדת אמש מכינה ריזוטו פטריות מפנק

371,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
ריזוטו פטריות של שפית אורטל רוזנברג. צילום: אורטל רוזנטל
ריזוטו פטריות של שפית אורטל רוזנברג. צילום: אורטל רוזנטל

מדריך השולחן להכנת ריזוטו מושלם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר פטריות מהיר

לריזוטו

אופן ההכנה

מכינים ציר פטריות מהיר

1

מרתיחים מים בסיר או קלחת ומשרים פטריות מיובשות במים הרותחים במשך חצי שעה. מסננים את הפטריות, סוחטים אותן היטב אל תוך המים, קוצצים ושומרים בצד. מביאים את מי ההשרייה של הפטריות לסף רתיחה על להבה בינונית-נמוכה.

מכינים ריזוטו

2

מחממים בסיר שטוח ורחב כף חמאה וכף שמן זית ומקפיצים פטריות קצוצות (פטריות טריות ביחד עם הפטריות שהושרו במים) עם מלח ופלפל שחור על להבה גבוהה כ-10 דקות עד שהפטריות משחימות. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.

3

באותו סיר ממיסים כף חמאה וכף שמן זית נוספים. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ומזהיב קלות.

4

מוסיפים אורז ומערבבים היטב כך שכל גרגר נעטף בשומן. מגבירים ללהבה בינונית-גבוהה, מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות עד שרוב היין מתאדה. מנמיכים שוב את הלהבה לבינונית-נמוכה, מוסיפים כפית מלח ואת הפטריות הצלויות והקצוצות ומערבבים.

5

מתחילים "להשקות" את האורז בציר הפטריות החם - מוסיפים כוס ציר אחת בכל פעם ומערבבים עד שהאורז "שותה" את הנוזלים. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מגיע למרקם נגיס (אל דנטה) - זה אמור לקחת כ-15 דקות.

6

מוסיפים לסיר גרידת לימון, פרמזן וכף חמאה ומכבים את האש.

7

מערבבים היטב את הריזוטו ומגישים חם, רצוי עם עוד קצת פרמזן מגוררת מעל.