טיפ מושלם למנה מושלמת:
אחרי שצורבים בשר במחבת נשארים משקעים עם המון טעם. מומלץ להוסיף מעט מים או יין או ברנדי למחבת כשהיא עדיין חמה, לגרד את המשקעים בכף עץ ולהוסיף לתבשיל. זה יעצים את
טעם התבשיל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר בקר
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־120 מעלות. צורבים את הבשר במחבת חמה מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ושומרים בצד. משחימים קלות את כל הירקות באותה מחבת שבה היה הבשר. מעבירים את הבשר לסיר ומוסיפים את הירקות והעגבניות המרוסקות. מתבלים במלח ופלפל וממלאים מים עד קצה הסיר. מרתיחים, מכסים ומעבירים את הסיר לתנור ללילה.
2
מסננים את הבשר והירקות מהנוזלים. מחזירים את הנוזלים לסיר ומצמצמים על אש גדולה כחצי שעה.
3
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את בצלי השאלוט כ־2 דקות.מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד כ־2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־6 דקות כשהסיר מכוסה חלקית. מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש ומשהים כ־5 דקות.
4
לפני ההגשה מערבבים את הפתיתים עם כוס מציר בשר בסיר על אש קטנה. בסיר נוסף מחממים את הבשר והירקות עם שאר הציר כ־5 דקות. יוצקים את הפתיתים לצלחת הגשה ומניחים מעל בשר וירקות. מוזגים את הציר כרוטב ומתבלים בלח ופלפל.