מתכון

רצועות פילה עם פטריות בבלסמי

כל כובד המשקל של המנה נופל על איכות הבשר, אבל אתם יודעים מה? יש אורחים שבשבילם שווה להשקיע

11,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
רצועות פילה עם פטריות בבלסמי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע
רצועות פילה עם פטריות בבלסמי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפשר להחליף את הפילה ברצועות סינטה מיושנת. הכי חשוב להכין ולהגיש מייד.

טיפ מושקע מוסיפים לשמפיניון כמה מיני פטריות כגון פורטובלו, ירדן ושיטאקה — אותן פורסים דק כדי להשוות את זמני ההכנה.
טיפ פרקטי מנצלים את משקעי המחבת (אחרי פינוי הרצועות). מוסיפים צרור אספרגוס חלוט ו- 3 כפות יין לבן, ממליחים ומבשלים 2 דקות ברוטב שנוצר או עד שהאספרגוס מתרכך מעט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה על להבה גדולה עם שמן זית ומקפיצים תימין ושום חצי דקה (בלי לשרוף את השום). מוסיפים רצועות פילה ומקפיצים 3 דקות עד שהן מחליפות את צבען. מוציאים מהמחבת.

2

מוסיפים פטריות ומקפיצים 2 דקות עד שמתחילות להזהיב. מחזירים את רצועות הפילה, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עוד 2 דקות בערך לדרגת עשייה מדיום (לדרגת צלייה מדיום-וול יש להוסיף עוד 2 דקות, אם כי זה לא מומלץ לנתח פילה).

3

יוצקים בלסמי ומקפיצים עוד דקה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מייד.