מתכון

שבקייה

עוגיות ארוגות מרצועות בצק, שמכינים בטיגון עמוק (אלא מה?)

102,080 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שבקייה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב
שבקייה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב

כן, אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה – זה יוצא נפלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון עמוק:

לסירופ:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח עם מרגרינה מומסת ומים פושרים, לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק. מרדדים למלבן דק מאוד בעובי 3 מ"מ, וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ, חורצים כל ריבוע חתכי אורך מקבילים במרווחים של כ-1/2 1 ס"מ זה מזה (כ 8-7 חתכים) בעזרת גלגלת משוננת. מקפידים להשאיר לריבוע שוליים לא מחורצים.

מקפלים כל ריבוע מחורץ לשניים, ואורגים את הרצועות

2

מכניסים אותן בשתי וערב (לא משהו מסודר מדי - פשוט מבלבלים קצת את הרצועות, כדי "לבלגן" את המראה הסימטרי).

מכינים את הסירופ

3

מחממים בסיר על אש בינונית מים וסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה וחלקה. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים דבש ולימון. מצננים מעט.

מטגנים את השבקייה

4

מכינים סיר עם שמן לטיגון. לקבלת קוטר אחיד מטגנים בתוך רינג מתכת בקוטר 10-7 ס"מ (או קופסת שימורים קטנה פתוחה משני הצדדים ושטופה היטב, למשל של טונה). מניחים שלושה ארבעה רינגים בתוך הסיר עם השמן לפני החימום. מחממים, ומניחים את הבצק בתוך הטבעת. מקשקשים קצת במזלג, כדי שהרצועות לא יידבקו, ומטגנים להזהבה. מוציאים את הרינג בעזרת מלקחיים לחילוץ כל שבקייה. מניחים על נייר סופג. מחזירים את הרינגים לשמן לסיבוב הבא.

טובלים בסירופ ומגישים

5

טובלים את השבקיות החמות בסירופ הפושר בעזרת כף מחוררת (אם הן התקררו, מרתיחים מחדש את הסירופ ואז טובלים. אחד מהם, הסירופ או השבקייה חייב להיות רותח). מוציאים ומניחים על מגש.

6

מפזרים שומשום לקישוט, מצננים ומגישים.