מתכון

שברי כוסמת ושוקולד

חטיף קראנצ'י שמבוסס על כוסמת ירוקה (כוסמת לא קלויה עם טעם וניחוח עדינים יותר משל הכוסמת החומה) ושוקולד עשיר

49,677 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
שברי כוסמת ושוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שברי כוסמת ושוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני משתמשת בשוקולד אורגני עם כמות סוכר נמוכה – הוא גם בריא יותר וגם מעניק לחטיף טעם שוקולדי עשיר מאוד.

שימו לב – יש להשרות את הכוסמת כ-3 שעות 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות

2

מסננים את הכוסמת, מערבבים עם שמן זית וסירופ מייפל ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־20 דקות עד שהכוסמת יבשה וקריספית. מערבבים מעט תוך כדי האפייה. מצננים.

3

ממיסים שוקולד, חמאת קקאו וחמאת בוטנים בבן מארי או בפולסים במיקרוגל.

4

משטחים קלות את הכוסמת בתבנית, יוצקים את תערובת השוקולד מעל, מיישרים (עם סכין או פלטה) ומצננים.

5

שוברים לחתיכות גדולות ומאחסנים בקופסה אטומה עד חודש.