מתכון

שווארמה טלה אפויה

הטלה נצלה בתהליך איטי שמבטיח בשר רך שממש מתפרק מהעצם

2,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
שווארמה טלה אפויה. צילום: פטרישה ניבן
שווארמה טלה אפויה. צילום: פטרישה ניבן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

טוחנים 2 בצלים, ראס אל-חנות, מלח ופלפל למחית במעבד מזון.

3

פורסים את 2 הבצלים הנותרים לטבעות ומניחים בתחתית תבנית צלייה עמוקה, שיכולה להכיל את הבשר בנוחות.

4

מושחים כתף טלה במחית הבצל והתבלינים מכל הצדדים ומניחים על מצע הבצלים.

5

מעבירים את התבנית (לא מכוסה) לתנור וצולים 40-30 דקות עד שהבשר משחים מעט.

6

יוצקים מים לתבנית כך שיגיעו למחצית גובהו של נתח הטלה ומכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות וצולים שעה.

7

מוציאים את התבנית, מסירים את המכסה ובעזרת כף נוטלים מהנוזלים שבתחתית ומשקים את חלקו העליון של הנתח. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מכסים את התבנית, מחזירים לתנור וצולים שעה.

8

שוב מוציאים את התבנית מהתנור ושוב משקים את חלקו העליון של הנתח בנוזלים שנקוו בתחתית התבנית. מכסים את התבנית, מחזירים לתנור ואופים שעה נוספת.

9

מגישים חם למרכז השולחן לצד סלט כרוב ורימונים מתובל בהרבה מיץ לימון, טחינה, קערית עם עלי נענע וצלוחית פלפלים חריפים.