מתכון

שווארמה טלה

הניחו את הנתח על רשת בזמן העשייה ולאחר מכן גם בצינון. לפני הפריסה, תנו לנתח לנוח לפחות חצי מהזמן שבושל

2,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שווארמה טלה של רועי תבור. צילום: יפית בשבקין. סטיילינג: נועה קנריק
שווארמה טלה של רועי תבור. צילום: יפית בשבקין. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מוציאים את כתף הטלה מהמקרר כשעה וחצי לפני ההכנה.

2

מחממים תנור ל-250 מעלות במשך כרבע שעה. מניחים את כתף הטלה על תבנית ומכניסים לתנור החם ל-15 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות. לאחר מכן מורידים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע.

3

מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כשעה. מסירים את הרשת ושולפים את העצם מתוך הנתח. בעזרת סכין חדה פורסים את הנתח דק-דק.

4

מחממים במחבת שמן זית עם הבצלים הפרוסים דק. מוסיפים את הבשר, מתבלים ומטגנים יחד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה

5

מניחים את הבשר והבצל על צלחת הגשה. מעטרים במעט טחינה, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים עם פיתה צלויה.