מתכון

שווארמה טלה בענבים שחורים של אייל שני

גרסה נפלאה למנת הרחוב הפופולרית מבשר טלה עסיסי שהושרה יממה במרינדה של ענבים שחורים

1,251 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
שווארמה טלה של אייל שני (צילום: אילון פז)
שווארמה טלה של אייל שני (צילום: אילון פז)

אם מצרפים למנה ירקות צלויים וטחינה משובחת — אפשר בהחלט לוותר על הפיתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לירקות צלויים:

להגשה:

אופן ההכנה

מתחילים את ההכנות יממה מראש

1

מניחים את בשר הטלה בקערה, מוסיפים את חומרי המרינדה, מכסים ומעבירים למקרר ל 24 שעות.

צולים את הירקות

2

מחממים תנור במצב גריל לטמפ’ הגבוהה ביותר.

3

מניחים את הירקות בתבנית, משמנים אותם בשמן זית, מפזרים מלח ים וצולים 7-6 דקות עד שהירקות משחימים (הם לא צריכים להיות רכים).

צולים את הבשר

4

מחממים היטב פלאנצ’ה או מחבת פסים וצולים את נתחי הבשר כ 4 דקות מכל צד לדרגת מדיום. במהלך הצלייה מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס.

5

כשהבשר מוכן, חותכים כל נתח לרצועות דקיקות ממש כמו שווארמה

מרכיבים את המנה ומגישים

6

יוצקים לכל צלחת 2 כפות טחינה. מסדרים מעל עגבנייה ובצל צלויים ומניחים עליהם את השווארמה החתוכה. מפזרים מעל עגבנייה קצוצה ופלפל חריף קצוץ, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ים ומגישים.