אם מצרפים למנה ירקות צלויים וטחינה משובחת — אפשר בהחלט לוותר על הפיתה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
לירקות צלויים:
להגשה:
אופן ההכנה
מתחילים את ההכנות יממה מראש
1
מניחים את בשר הטלה בקערה, מוסיפים את חומרי המרינדה, מכסים ומעבירים למקרר ל 24 שעות.
צולים את הירקות
2
מחממים תנור במצב גריל לטמפ’ הגבוהה ביותר.
3
מניחים את הירקות בתבנית, משמנים אותם בשמן זית, מפזרים מלח ים וצולים 7-6 דקות עד שהירקות משחימים (הם לא צריכים להיות רכים).
צולים את הבשר
4
מחממים היטב פלאנצ’ה או מחבת פסים וצולים את נתחי הבשר כ 4 דקות מכל צד לדרגת מדיום. במהלך הצלייה מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס.
5
כשהבשר מוכן, חותכים כל נתח לרצועות דקיקות ממש כמו שווארמה
מרכיבים את המנה ומגישים
6
יוצקים לכל צלחת 2 כפות טחינה. מסדרים מעל עגבנייה ובצל צלויים ומניחים עליהם את השווארמה החתוכה. מפזרים מעל עגבנייה קצוצה ופלפל חריף קצוץ, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ים ומגישים.