ההכנה כרוכה בקצת עבודה, אבל מאידך קיפול הכיסנים הוא סוג של ריפוי בעיסוק. אגב, אם נשאר בצק עודף – פשוט מקפיאים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק שומאי
למלית
לרוטב טבילה
אופן ההכנה
מכינים בצק
1
מניחים קמח בקערת מיקסר, מוסיפים מים ומערבבים במהירות עם וו הלישה, מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ותוך כדי לישה.
2
מרדדים את הבצק במכונת פסטה (או ידנית) ליריעה דקיקה וכמעט שקופה. קורצים עיגולים בקוטר של כ־6 ס"מ, ומפזרים מעל מעט קורנפלור (בשלב הזה אפשר להקפיא את עיגולי הבצק ולמלא מתי שרוצים).
מכינים מלית
3
מטגנים כרשה במעט שמן על אש בינונית כ-5 דקות לריכוך. מוסיפים כרוב ובצל ירוק, מנמיכים אש ומטגנים כ-10 דקות עד שהכרוב רך לחלוטין. מוסיפים סאקה, בירה, מלח וסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.
4
מסננים ומצננים בתוך מסננת (כך ניפטר מכל הנוזלים). מעבירים לקערה, מוסיפים פרגית טחונה ולשים היטב.
5
מניחים עיגול בצק ביד שמאל (או הפוך אם אתם שמאליים) שמים כף מלית במרכז עיגול הבצק. מניחים אגודל ימין על המלית ובעזרת האצבעות האחרות סוגרים סביבה את הכיסן לגובה - למעין ארובה, משארים חלל קטן פתוח (ראו בתמונה את הצורה הסופית).
6
מרתיחים שפע מים בסיר רחב. מניחים עליו סלסלת אידוי וממלאים בכיסנים הממולאים. מאדים 8־10 דקות עד שהעוף הופך אטום.
מכינים רוטב טבילה ומגישים
7
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב, מעבירים לצלוחיות קטנות ומגישים לצד הכיסנים.