מתכון

שומר כבוש

מומלץ לכבוש ירק בעונתו - שיטת בישול שמאפשרת לאכול את מה שאוהבים כל השנה. במתכון זה הכבישה מהירה והתוצאה נפלאה

12,335 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שומר בכבישה מהירה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
שומר בכבישה מהירה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

סבא שלי נהג לכבוש כל ירק בעונתו. רק היום אני מבינה את החוכמה שבשיטות הבישול המסורתיות שלו, ומנסה להתחקות אחרי המנות שכילדה נראו לי מוזרות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים בצנצנת מעוקרת שומר, ג'ינג'ר ושום.

2

יוצקים לסיר את כל שאר המרכיבים מלבד עלי השומר ומרתיחים.

3

יוצקים את הנוזל החם לצנצנת, מניחים מעל עלי שומר וסוגרים. משהים יום אחד בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. השומר הכבוש מוכן יום אחרי ההכנה. שומרים עד חודש במקרר.