מתכון

שוק טלה ממולאת באורז, בצל מטוגן ושקדים קלויים

מנה מרכזית שמפיצה ניחוחות מפתים ברחבי הבית ותגרום לאורחים שלכם להתפעל

24,232 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
שוק טלה ממולאת באורז, בצל מטוגן ושקדים קלויים. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
שוק טלה ממולאת באורז, בצל מטוגן ושקדים קלויים. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים לקערה אורז, עשבי תיבול, שום, שקדים, מלח ופלפל ואת יתר שמן הזית ומערבבים.

ממלאים את השוק וצולים:

3

מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים תבנית צלייה עמוקה.

4

ממלאים את השוק בתערובת האורז וסוגרים עם שיפודי עץ. מעסים את הנתח בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית ויוצקים את היין סביב הנתח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

5

צולים 25 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות וצולים עוד שעתיים ו-20 דקות. מורידים את הטמפ' ל-130 מעלות, מסירים את הכיסוי ויוצקים על הנתח מנוזלי הצלייה. צולים עוד שעה עד ששחום ויפה. מדי פעם יוצקים עוד מנוזלי הצלייה.

מצמצמים את הרוטב ומגישים:

6

מעבירים את הנתח לצלחת הגשה, ואת הנוזלים מצמצמים בסיר קטן עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על הנתח ומגישים.