החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומעבירים לקערה.
2
מוסיפים לקערה אורז, עשבי תיבול, שום, שקדים, מלח ופלפל ואת יתר שמן הזית ומערבבים.
ממלאים את השוק וצולים:
3
מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים תבנית צלייה עמוקה.
4
ממלאים את השוק בתערובת האורז וסוגרים עם שיפודי עץ. מעסים את הנתח בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית ויוצקים את היין סביב הנתח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
5
צולים 25 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות וצולים עוד שעתיים ו-20 דקות. מורידים את הטמפ' ל-130 מעלות, מסירים את הכיסוי ויוצקים על הנתח מנוזלי הצלייה. צולים עוד שעה עד ששחום ויפה. מדי פעם יוצקים עוד מנוזלי הצלייה.
מצמצמים את הרוטב ומגישים:
6
מעבירים את הנתח לצלחת הגשה, ואת הנוזלים מצמצמים בסיר קטן עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על הנתח ומגישים.