מתכון

שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים

חגיגית ומרשימה, לארוחת שבת או לשולחן החג: שוק טלה ממולאת ויש גם טיפים שיבטיחו לכם תוצאה מושלמת

8,920 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים. צילום: דן לב, סגנון והפקה: דלית רוסו
שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים. צילום: דן לב, סגנון והפקה: דלית רוסו
מבקשים מהקצב לשחרר רק את החלק הפנימי של העצם, ובמקומה תיכנס המלית. את החלק השני של העצם הוא יותיר במקומה – כך שהנתח ישמור על צורתו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית ורוטב:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מביאים לרתיחה ערמונים עם יין, סוכר ושזיפים בסיר. מסירים מהאש ומצננים כשעתיים. מסננים את הערמונים (ושומרים את היין עם השזיפים להמשך).

2

קוצצים את הערמונים ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

3

משמנים, מפלפלים וממליחים את השוק מבפנים. ממלאים במלית וסוגרים בעזרת קיסם או שניים. מורחים את הנתח בתערובת של שמן זית, עשבי תיבול, מלח ופלפל, ומעסים אותו היטב. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

4

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מכינים את הרוטב:

5

מצמצמים את היין ששמרנו בצד עם השזיפים, עד שנותרת 1/2 כוס יין בערך. טוחנים במוט בלנדר לרוטב סמיך.

צולים ומגישים:

6

צולים את הנתח על רשת צלייה כ-15 דקות, כשמתחתיה מניחים תבנית עם מים. מנמיכים את התנור ל-180 מעלות וצולים עוד כ-50 דקות.

7

מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני הפריסה. מגישים עם הרוטב.

שוק טלה – כמה זמן בתנור?

אחרי שמשחימים את הבשר בתנור כרבע שעה בחום גבוה, אופים לפי המשקלים הבאים:

ורוד – 10 דקות לכל 500-450 גרם ועוד 20 דקות
מדיום – 13 דקות לכל 500-450 גרם ועוד 20 דקות
עשוי מאוד – 20 דקות לכל 500-450 גרם ועוד 20 דקות

3 טיפים לצליית טלה

בזמן ההשחמה בתנור הופכים את הנתח פעם פעמיים להשחמה אחידה.

זה מוכן? בודקים את המצב ע"י חיתוך במרכז הנתח בסכין חד. הבשר צריך להיות עדין, ורוד ועסיסי, מאחר שהבישול נמשך גם לאחר שמוציאים את הנתח מהתנור.

מנוחה מניחים לנתח לשהות 10 דקות לפחות מחוץ לתנור לפני החיתוך להגשה.