החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט גריל ספרדי
אופן ההכנה
1
בתבנית עמוקה שניתן להכניס לתנור מסדרים את פרוסות העגבנייה בתחתית ומעליהן את הבצל הפרוס.
2
מערבבים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והכמון, מתבלים היטב את שוק הטלה, מניחים בתבנית על הבצל והעגבניות, ומעל מוסיפים את השום הטרי, התימין והרוזמרין.
3
ממלאים את התבנית במים בערך עד כיסוי חצי מגובה שוק הטלה, עוטפים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך חצי שעה. מנמיכים ל-160 מעלות ומשאירים ל-3 שעות נוספות.
4
מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את נייר הכסף ונותנים לשוק הטלה להתקרר קצת.
לסלט
5
מערבבים בקערה את הירקות עם שמן זית, מלח ופלפל. שמים על הגריל וצורבים: העגבנייה מוכנה כשהעור מתקלף והיא מתרככת, הבצל מוכן כשהוא שחום ורך, הפלפל מוכן כשהוא רך והעור שלו שחור, הפלפל החריף מוכן כשהעור מתבקע והפלפל רך.
6
קוצצים את הירקות גס בסכין, מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם קצת מיץ לימון). מקררים ומניחים בצד.
להגשה
7
שמים את הסלט מהגריל בצלחת גדולה ומעליו מניחים את שוק הטלה.