מתכון

שורשים כבושים בסגנון אסייתי

המתכון האסייתי של שף ישראל אהרוני לגזרים ודייקון - סוג של צנון - כבושים

7,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
דייקון וגזר כבושים של שף ישראל אהרוני. צילום: רן בירן
דייקון וגזר כבושים של שף ישראל אהרוני. צילום: רן בירן

שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה של לילה שלם במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את הסוכר, חומץ, מים, גינגר ומלח, ומעבירים לקלחת קטנה על אש בינונית. מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש. מקררים לגמרי.

2

יוצקים הנוזל על הגזר והדייקון, ומשרים במקרר למשך הלילה. למחרת, מסננים, מגישים ומפזרים מעל שומשום קלוי.