החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את המלית
2
מערבבים את כל החומרים בקערה.
ממלאים, מעצבים ואופים
3
מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים עלה שני ומורחים בחמאה. מניחים עלה שלישי, מברישים בחמאה ומפזרים שכבה אחידה של המלית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו ומלית (שכבה רביעית וחמישית) ומסיימים בעלה פילו שישי, אותו מברישים בחמאה בלי לפזר מלית. מגלגלים לגלילה מהודקת (אין צורך לקפל את השוליים). מניחים בתבנית ומברישים בחמאה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית לשטרודל נוסף.
4
אופים 25-20 דקות להזהבה עמוקה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.