מתכון

שטרודל חלבה

במקום תפוחי עץ וצימוקים מתחבאת בתוך השטרודל המתפצפץ מלית משגעת של חלבה, שלושה סוגי אגוזים וקינמון. את המלית מפזרים בין עלי הפילו לקבלת שטרודל אוורירי ופריך יותר

6,149 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
שטרודל חלבה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
שטרודל חלבה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים בקערה.

ממלאים, מעצבים ואופים

3

מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים עלה שני ומורחים בחמאה. מניחים עלה שלישי, מברישים בחמאה ומפזרים שכבה אחידה של המלית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו ומלית (שכבה רביעית וחמישית) ומסיימים בעלה פילו שישי, אותו מברישים בחמאה בלי לפזר מלית. מגלגלים לגלילה מהודקת (אין צורך לקפל את השוליים). מניחים בתבנית ומברישים בחמאה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית לשטרודל נוסף.

4

אופים 25-20 דקות להזהבה עמוקה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.