מתכון

שטרודל תפוחי עץ מבושם בריבת גויאבות

שטרודל לא שגרתי מבצק פילו עם ארומה מיוחדת במינה

4,158 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שטרודל תפוחי עץ מבושם בריבת גויאבות של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
שטרודל תפוחי עץ מבושם בריבת גויאבות של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

מפשירים את בצק הפילו במקרר לילה לפני ההכנה.

מקפיאים את השטרודל לפני האפייה לפחות שלוש שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית תפוחי העץ

לשטרודל

אופן ההכנה

למלית תפוחי העץ

1

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. ממסים את הסוכר בסיר גדול וכשהסוכר נמס ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים את החמאה ואת קוביות תפוחי העץ ועוטפים אותן בקרמל הסוכר.

2

מוסיפים את הקינמון ומקלות הווניל החצויים ומבשלים 10 דקות. מצננים את המלית ומוסיפים לה את ריבת הגויאבות.

לשטרודל

3

מפשירים את הפילו (עדיף להוציא למקרר לילה לפני כן). ממסים את החמאה. מניחים דף פילו על השולחן ובמברשת מורחים שכבה דקה של חמאה. מניחים עליו דף נוסף, מברישים אותו בחמאה ומסיימים בדף שלישי.

4

מסדרים על הדף השלישי, בחלקו התחתון, מילוי תפוחים, מפזרים קצת צימוקים ומגלגלים, כך שהפילו יעטוף את התפוחים ונקבל גלילה מהודקת. מכווצים את קצוות הגלילה כדי שהמלית לא תזלוג החוצה בזמן האפייה. מורחים את הגלילה בחמאה ומקפיאים עד האפייה (לפחות שלוש שעות).

אפייה

5

מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים את השטרודלים ישירות מהמקפיא, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד שבצק הפילו מקבל גוון זהוב. מוציאים מהתנור ובעזרת מסננת קטנה בוזקים בנדיבות אבקת סוכר. מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים כ-4 דקות נוספות עד שהסוכר נמס והשטרודל מקבל גוון קרמלי מבריק.

להגשה

6

מצננים בתום האפייה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.