מתכון

שטרודל תותים טבעוני

זו אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין וכל שטרודל מוצלח ממלא אותי בגאווה

14,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שטרודל תותים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
שטרודל תותים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

במתכון המקורי חלמון אחד, כך שהיה קל 'לטבען' אותו – ועדיין לקבל בצק אלסטי ונוח לעבודה.

מתחילים בהכנות יום מראש

מתיחות ופספוסים
מתיחת בצק השטרודל עלולה להפחיד, ובכל זאת לפני שאתם מתפתים להכין אותו עם בצק פילו מוכן תנו צ'אנס: ברגע שתתנסו בטכניקה תבינו שמדובר
בבצק אלסטי ומתמסר. הנה הטיפים של מיכל למתיחת בצק:
• אל תחששו להפעיל כוח – הבצק אלסטי מאוד, ולכן בתחילת המתיחה אין סכנה שהוא ייקרע. ככל שמתקדמים מותחים יותר בעדינות.
• מותחים מהשוליים ולא נוגעים במרכז, בדומה לבצק פיצה. כך המרכז יהפוך דק יותר אבל לא ייקרע.
• בכל זאת נקרע לכם? לא נורא. מותחים בעדינות את שולי הקרע ומכסים אותו או מטליאים בחתיכה קטנה של בצק.
• יצא לכם עבה מדי? גם אם לא הצלחתם למתוח את הבצק לכדי שקיפות, השטרודל עדיין יהיה טעים ובפעם הבאה כבר תצליחו להפיק בצק דקיק מדוגם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק אחיד ורך.

2

מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ומשמנים אותם היטב וגם קופסה שתכיל אותם. מניחים את כדורי הבצק בקופסה, מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את התותים

3

שמים בסיר מים, סוכר ו- 400 גרם תותים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 7 דקות עד שהתותים מתחילים לאבד מצורתם הרעננה (מערבבבים מדי פעם).

4

מוסיפים לסיר את יתר התותים, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים היטב.

מרכיבים את השטרודל ואופים

5

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מעבירים את כדורי הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומרדדים לעובי 1 ס"מ. מרימים את יריעת הבצק ומותחים אותה משולי הבצק לצדדים, כך שכל הבצק יימתח בצורה שווה. מניחים את היריעה על מגבת מטבח גדולה וממשיכים למתוח מהשוליים לצדדים לבצק כמעט שקוף בגודל 30×40 ס"מ (אם הבצק נקרע, מהדקים אותו חזרה).

7

מפזרים לרוחבו של הבצק בדופן הקרובה אלינו חצי מכמות אבקת השקדים ומכמות הקינמון ומניחים עליהם חצי מכמות מלית התותים.

8

מגלגלים את מלבן הבצק לגליל מהודק בעזרת המגבת לקבלת שטרודל. סוגרים את צידי השטרודלים בסיבוב הבצק (כמו עטיפה של סוכריה כדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה) ומעבירים בזהירות לתבנית. דוקרים את חלקו העליון של השטרודל בכמה מקומות בעזרת סכין חדה.

9

אופים כ- 15 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים בצורה יפה. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.