כאן המתכון מופיע בגרסת פרווה, ללא חמאה. חשוב מאוד לשמן את הבצק בנדיבות כדי שהשטרודל ייצא פריך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה תפוחים, סוכר וקינמון ומועכים מעט בידיים. מעבירים את התפוחים והנוזלים שהגירו לסיר עם מים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־6 דקות עד שהתפוחים חצי רכים. מסננים ומצננים.
2
משמנים משטח עבודה ופורשים עלה בצק פילו. משמנים את הבצק, מניחים עליו עלה פילו נוסף ומשמנים. מניחים את מלית התפוחים במרכז הבצק, מקפלים את הקצוות פנימה, מגלגלים ומהדקים.
3
מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים את השטרודל בתבנית משומנת ומשמנים גם את החלק העליון של השטרודל. אופים 15־20 דקות עד שהשטרודל מזהיב. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.