מתכון

שיפודי יקיטורי יפניים של מסעדת TYO

השף יאמה סאן ממסעדת TYO מכין שיפודי יקיטורי חומרי גלם כמו דג קוד שחור, בשר קובה, נתחי אנטרקוט, סלמון ועוד

5,171 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
שיפודי יקיטורי יפניים. צילום: דניאל לילה
שיפודי יקיטורי יפניים. צילום: דניאל לילה

את שיפודי ניקיטורי ניפניים, השף יאמה סאן ממסעדת TYO מכין ממגוון חומרי גלם כמו דג קוד שחור (שמבלה לילה במרינדת מירין-מיסו), בשר קובה שבסוף הצלייה נטבל ברוטב טריאקי, נתחי אנטרקוט, סלמון ועוד.
מצטידיים מראש: 5 שיפודי במבוק קצרים (יקיטורי)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשיפודים:

לרוטב טריאקי:

למרינדת בלאק קוד:

להגשה:

לתערובת תיבול:

אופן ההכנה

יום לפני מכינים מרינדה לבלאק קוד:

1

מערבבים היטב את המיסו עם המירין בתוך קערה ומשרים את הקוד שחור למשך הלילה.

2

משרים את שיפודי היקיטורי במים כדי שלא ישרפו במהלך הצלייה.

מכינים רוטב טריאקי:

3

מערבבים את כל הנוזלים יחדיו בסיר קטן, מוסיפים בצל וגזר ומבשלים על חום נמוך עד שהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך.

מכינים תערובת תיבול:

4

מערבבים מלח גס אטלנטי עם פלפל שחור גרוס.

צולים את הדגים והבשר:

5

חותכים לקוביות גסות את נתחי הדגים והבשר. משפדים את הקוביות על השיפוד, מתבלים בנדיבות וצולים על גריל פחמים (מומלץ) בין 1-3 דקות לכל צד, לפי מידת העשייה הרצויה. כאשר השיפודים מוכנים, טובלים כל שיפוד ברוטב טריאקי, מלבד שיפוד הבלאק קוד. מעבירים את השיפודים בחזרה לגריל לדקה נוספת ולא יותר, כדי שרוטב הטריאקי לא ישרף.

6

מגישים את השיפודים לצד סלט כרוב וגזר.