מתכון

שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים

מנה כיפית של סלמון חתוך לקוביות, מצופה בקראסט של שומשום וחרדל ואפוי בצורת שיפודים

38,934 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2015
שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

כשמתכננים בישול "חם" חייבים לזכור כי הסלמון, כמו כל הדגים, אוהב בישול קצר ככל האפשר, בין אם מדובר בצליה בגריל, אפייה בתנור, בטיגון או אידוי. כאן חתכנו את הסלמון לקוביות, ציפינו בקראסט שומשום ושלחנו לאפייה קצרה בתנור.
את המרינדה לא זורקים – מצמצמים ומגישים כרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לקראסט:

לאפייה בתנור:

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה ומשרים:

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים קוביות סלמון, מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות לפחות.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את השיפודים ואופים

3

מערבבים שומשום עם זרעי חרדל בקערה. מוציאים את קוביות הסלמון מהמרינדה ומגלגלים בציפוי.

4

נועצים את קוביות הסלמון על שיפודי עץ (רצוי שיפודי יקיטורי), מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן זית.

5

אופים כ-10 דקות עד שהסלמון מוכן.

בינתיים מכינים את הרוטב ומגישים

6

יוצקים את המרינדה לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להסמכה. מגישים עם הסלמון.