מתכון

שיפודי פרגיות עטופים בבייקון עם רוטב שמנת חמוצה

שיפודי פרגיות עם טוויסט בדמות מעטפת בייקון המעניק פריכות וטעמים מעושנים

4,037 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

במהלך הצלייה הבייקון עובר טרנספורמציה — השומן ניתך והחלק הבשרי הופך למעטה דקיק ופריך. הפרגית סופחת את טעמו הבשרי המעושן ואת השומן העשיר והופכת לעסיסית במיוחד. התוספת של רוטב שמנת-מרווה מכניסה את המנה לפנתיאון הקומפורט-פוד החורפי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבעירים גריל פחמים

מכינים את הרוטב:

2

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים מרווה כדקה. מוסיפים שום, פלפל חריף ופטרוזיליה ל-20 שניות ומסירים מהכיריים.

3

מערבבים היטב ומעבירים לקערה. יוצקים שמנת חמוצה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

משפדים, צולים ומגישים:

4

פורסים פרוסות בייקון על משטח עבודה. מניחים נתח פרגית בקצה כל פרוסה, מרימים את השוליים של פרוסת הבייקון מעל הפרגית ומגלגלים כך שיעטפו את הפרגית באופן הדוק. משפדים 4 גלילי פרגית על כל שיפוד.

5

צולים את השיפודים על גריל פחמים חם כ-4 דקות מכל צד או עד שהשומן ניגר כמעט לחלוטין מהבייקון והוא הופך פריך ושחום.

6

מגישים את השיפודים לצד רוטב השמנת.