מתכון

שיפוד לוקוס על גריל פחמים עם עגבניות ולוביה

דג בשרני מקבל על גריל פחמים טעם מעושן, והלוביה מוסיפה מרקם פריך ורעננות

3,824 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2022
שיפוד לוקוס על גריל פחמים עם עגבניות ולוביה של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
שיפוד לוקוס על גריל פחמים עם עגבניות ולוביה של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

שילוב של לוקוס ועגבניות הוא מושלם בעיניי. דג בשרני מקבל על גריל פחמים טעם מעושן, ולוביה שגדלה לי בגינה מוסיפה מרקם פריך ורעננות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת עגבניות

אופן ההכנה

מכינים את הלוביה

1

חולטים לוביה בשפע מים רותחים מומלחים 2 דקות ומעבירים למי קרח.

מכינים חמאת עגבניות

2

סוחטים עגבניות בידיים לסיר קטן ומבשלים את המיץ כרבע שעה לצמצום 2/3 מהנוזלים. מכבים את הלהבה, מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעתה. מתבלים במלח.

מכינים את הסלסה

3

מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים זיתים, צלפים, שום ופלפל חריף 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות שרי, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות לריכוך חלקי. מוסיפים עלי ריג'לה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מתבלים במיץ לימון ומלח.

4

מברישים שיפודי לוקוס בחמאת העגבניות וצולים על הגריל (ללא רשת, כ־2 ס"מ מעל הפחמים) כ־3 דקות מכל צד. הופכים מדי פעם וממשיכים להבריש בחמאת העגבניות. במקביל צולים את הלוביה ישירות על הפחמים.

מרכיבים את המנה

5

יוצקים את הסלסה בתחתית קערת הגשה, מניחים מעל את הלוביה ושיפודי הלוקוס ומגישים.