החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לרוטב יוגורט חם
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, מלח ושמן. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מכינים את המלית:
2
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים תרד ומאדים עד שהעלים מאבדים נפח. מפוררים את הגבינה הבולגרית פנימה, מתבלים במלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מעבירים למקרר עד השימוש.
מכינים את הרוטב:
3
מבשלים בסיר על אש קטנה יוגורט, שום וקליפת לימון עד שהיוגורט מתחיל להסמיך.
4
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים נענע וצנוברים ומסירים מהאש.
5
במחבת קטנה נפרדת מטגנים עלי בזיליקום במעט שמן עד שהם פריכים.
6
מרדדים את הבצק דק וקורצים ממנו עיגולים בגודל הרצוי. מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת חצי עיגול ומדביקים את שני קצוות כך שהצורה מזכירה טורטליני.
7
מבשלים את כיסני השישברק ברוטב היוגורט על אש קטנה כ־10 דקות.
8
מוציאים את השישברק בעדינות ומניחים בצלחת הגשה עם מעט מהרוטב. מפזרים מעל בצל, נענע, צנוברים ועלי בזיליקום פריכים ומגישים.