מגוונים:אפשר להכין שלגונים כאלה מכל גלידה או מוס שאתם אוהבים.
להרכבה:
20 שקפים בגודל 10X6 ס"מ
20 מקלות ארטיק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס השוקולד
לציפוי
אופן ההכנה
מוס השוקולד
1
מבשלים את השוקולד עם השמנת מתוקה ובוחשים לאיחוד מלא. מצננים במקרר 8 שעות.
2
מקציפים את התערובת כמה שניות עד שהיא מתבהרת.
ההרכבה
3
מגלגלים את השקפים לאורכם, יוצרים גלילים וסוגרים את קצותיהם בנייר דבק.
4
מעמידים את הגלילים על מגש מרופד בנייר אפייה ויוצקים לכל גליל מתערובת השוקולד עד השוליים.
5
נועצים מקל במרכז כל גליל ומקפיאים 12 שעות.
הציפוי
6
ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן, מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים.
7
משחררים את השלגונים מן השקפים ובעודם קפואים טובלים אותם בציפוי. הציפוי מתקשה מיד. שומרים את השלגונים בקופסה סגורה במקפיא עד ההגשה.