מתכון

שניצל בריא

שניצל לא מאבד את הקסם שלו - ילדים תמיד ששים לאכול אותו. זו הסיבה שחיפשתי דרך להבריא אותו מבלי לפגוע בטעם

91,243 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
השניצל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
השניצל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני משתמשת בחזה עוף אורגני, אופה ולא מטגנת, ומצפה בדגנים ובקטניות במקום בפירורי לחם לבן. אפשר להכין מראש קופסה עם שניצלים מצופים ולאחסן במקרר ליומיים. אפשר גם להכין כמות גדולה של כל אחת מתערובות התיבול ולשמור בצנצנות במזווה.

שלוש תערובות ציפוי אלטרנטיביות לשניצל בריא

תערובת ציפוי כתומה: טוחנים כוס עדשים כתומות לפירורים דקים, מוסיפים כוס שיבולת שועל עבה, טוחנים בשני פולסים לאיחוד, ממליחים ושומרים בצנצנת עד השימוש.

תערובת ציפוי צהובה: טוחנים כוס שיבולת שועל עבה או דקה לאבקה, מוסיפים כוס קמח תירס עבה (קמח לפולנטה) ומערבבים בכף עץ. ממליחים ושומרים בצנצנת עד השימוש.

תערובת ציפוי ירוקה: טוחנים כוס כוסמת ירוקה לפירורים דקים ומערבבים עם כוס פירורי לחם כוסמין. שומרים בצנצנת עד השימוש.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בשמן זית. טורפים את כל חומרי הבלילה.

2

מניחים פרוסות שניצל על משטח עבודה, מכסים ביריעת ניילון ודופקים בפטיש שניצלים כדי לשטח אותם מעט. ממליחים, מצפים את השניצלים בתערובת ציפוי, טובלים בבלילת הביצים ושוב בתערובת הציפוי.

3

מסדרים את השניצלים בתבנית, מרססים בשמן זית ואופים כ־10 דקות עד שהשניצלים מזהיבים.