העיקרון הוא לטבול קודם את העוף במרכיב חומצי, שירכך אותו ויעטוף אותו כדי שלא יתייבש. ב- KFC טובלים אותו ברוויון, ההודים משרים ביוגורט ובמזרח התיכון משתמשים במיץ לימון ושמן זית, אבל אפקט הריכוך הכי טוב, לדעתי, מתקבל באמצעות מיונז. אני משתמשת בפילה עוף, שהוא נתח עבה וקטן יחסית, אבל אפשר גם בשניצלים רגילים בתנאי שהם לא משוטחים. במקרה כזה זמן ההכנה עשוי להתארך מעט — לכן הוספתי טווחי זמן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל-8-6 מנות:
לבלילה
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הבלילה בקערה גדולה ומניחים בתוכה את השניצלים. משרים לחצי שעה (ואפשר עד לילה במקרר).
2
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לחילופין מצטיידים ברשת - כך אין צורך להפוך.
3
מכינים צלחת עמוקה עם פנקו. מצפים את הנתחים ומניחים בתבנית או שתיים. מרססים במעט שמן.
4
אופים 12-10 דקות להזהבה, הופכים ואופים 8-5 דקות נוספות.