מתכון

שניצל כרובית

מי לא אוהב כרובית מטוגנת? כדי לתת לה זווית קצת יותר מעניינת מוסיפים תבלינים הודיים ורוטב עמבה

34,130 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
שניצל כרובית. צילום: רונן מנגן.  סטיילינג: עמית פרבר
שניצל כרובית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

את פיסות הכרובית שנותרות אחרי פריסת ראשי הכרובית לנתחים פשוט זורקים לשמן ומטגנים עד שהן שחומות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מי מלח ב-2 סירים גדולים שיכולים להכיל את הכרוביות בשלמותן. חולטים אותן כ-12 דקות עד שהן מתרככות אבל לא מתפרקות. מצננים ופורסים כל כרובית ל-3 פרוסות עבות.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.

3

טורפים בקערה קמח, מי קרח ותבלינים עד לקבלת בלילה אחידה. מערבבים שני סוגי פירורי לחם בצלחת רחבה.

4

טובלים את נתחי הכרובית בבלילה, מעבירים לפירורי הלחם, מצפים משני הצדדים ומטגנים כ-3 דקות. הופכים את הכרובית ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים לצד קרם קשיו או רוטב עמבה (ראו מתכונים מצורפים).

מתכונים על הדרך:

קרם קשיו: תחליף טבעוני למיונז ואפילו ליוגורט (אם מוסיפים לו כמות גדולה יותר של מיץ לימון). קולים 100 גרם קשיו במחבת יבשה על להבה בינונית כ-3 דקות מכל צד. מצננים ומעבירים לקערה מלאה בשפע מים רותחים, מכסים ומשרים כ-10 דקות. מסננים וטוחנים במעבד מזון עם 3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 1/3 כוס שמן זית ומעט מלח כ-5 דקות עד שמתקבל קרם אחיד, חלק וקטיפתי. אם צריך מוסיפים כף מים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.

רוטב עמבה: מערבבים בקערה כוס מים עם כף גרגירי חילבה טחונים, מעט מלח ו-2 כפות תערובת תבלינים לעמבה (להשיג בחנויות תבלינים). משהים כ-10 דקות ומגישים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד חודש