אני קונה לבנה עיזים אורגנית מאישה בדואית במכמנים שליד כרמיאל. אחרי שמייבשים אותה יום במקרר היא מתגבשת, מתקשה וטעמה נעשה מרוכז ומלוח.
שימו לב – ייבוש הלאבנה אורך יומיים-שלושה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את הלבנה בשק בד, קושרים בחוט ותולים מעל קערה. מעבירים למקרר ל-24 שעות או 36 שעות עד שהיא מתגבשת מעט (ככל שתשאירו את הלבנה יותר זמן במקרר היא תתגבש יותר).
2
מפוררים את הלבנה בצלחת. מניחים מעל בצלים, עגבניות ופלפלים, מפזרים עלי נענע וסומאק ויוצקים שמן זית.