מתכון

שנקליש עיזים

מנה אופיינית לשולחן המזטים שמכינים מלבּנה מיובשת, מפוררים לצלחת, מעטרים בבצלים ובעגבניות קצוצות ומגישים לצד קרעי פיתה מתובלת

5,302 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
שנקליש עיזים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
שנקליש עיזים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אני קונה לבנה עיזים אורגנית מאישה בדואית במכמנים שליד כרמיאל. אחרי שמייבשים אותה יום במקרר היא מתגבשת, מתקשה וטעמה נעשה מרוכז ומלוח.

שימו לב – ייבוש הלאבנה אורך יומיים-שלושה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את הלבנה בשק בד, קושרים בחוט ותולים מעל קערה. מעבירים למקרר ל-24 שעות או 36 שעות עד שהיא מתגבשת מעט (ככל שתשאירו את הלבנה יותר זמן במקרר היא תתגבש יותר).

2

מפוררים את הלבנה בצלחת. מניחים מעל בצלים, עגבניות ופלפלים, מפזרים עלי נענע וסומאק ויוצקים שמן זית.