אריסה הום מייד אחראית על החריפות, ולימון טרי בצד לימון כבוש מוסיפים חמיצות וטעם מיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאריסה
לשעועית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את האריסה
1
מניחים את שני סוגי הפלפלים בקערה עם שפע מים ומשרים למשך לילה. מסננים. טוחנים את הפלפלים, מלח ומיץ לימון במעבד מזון למשחה חלקה. מעבירים לצנצנת נקייה, יוצקים שמן זית לכיסוי, סוגרים הרמטית ושומרים במקרר עד שבועיים.
מכינים את השעועית
2
מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים שעועית, שום, פלפל חריף ועגבנייה תוך כדי ערבוב 3 דקות להזהבה קלה. מוסיפים כף מהאריסה, לימון כבוש ומלח, מערבבים בעדינות ומבשלים ללא מכסה על להבה בינונית 10 דקות לריכוך השעועית ולצמצום הנוזלים לרוטב סמיך.
3
יוצקים מיץ לימון ומגישים למרכז השולחן לצד אורז לבן.