"מנה שאני מגיש למעלה מעשור, בהתחלה בשאפה בר, בהמשך כספיישל בחלוצים 3 וכיום באירועים פרטיים – סועדים באים במיוחד בשבילה", מספר שף איתן ונונו על מנת השפונדרה והחומוס המפורסמת שלו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר גדול וצולים את השפונדרה והירקות עד להשחמה. מוסיפים מים עד כיסוי, כוסברה ותבלינים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך. מוסיפים חומוס וממשיכים לבשל כשעה עד שהוא רך.
2
פורסים את הלחם לפרוסות עבות, מסדרים את הבשר והחומוס על הפרוסות ומוזגים הרבה מהרוטב שנותר מהתבשיל.