מתכון

שפצלה עם חמאה ירוקה ואפונת שלג

מכינים שפצלה (נטיפי בצק) מהירים ומקפיצים בחמאה ירוקה. תוספת של מעט שמנת מוקצפת הופכת את הרוטב לאוורירי מאוד

1,542 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
שפצלה עם חמאת אסקרגו ואפונת שלג של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
שפצלה עם חמאת אסקרגו ואפונת שלג של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

לטובת המתכון יש להכין חמאה ירוקה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשפצלה

לרוטב

אופן ההכנה

1

מכינים את השפצלה: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בלילה סמיכה.

2

מרתיחים מי מלח בסיר רחב וגבוה. מעבירים את הבלילה דרך מכשיר שפצלה או מסננת עם חורים גדולים (בקוטר 1 ס״מ) היישר לסיר המים הרותחים בכמה מחזורים. מבשלים עד שהשפצלה צפים ועוד 2 דקות. מוציאים את השפצלה מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה משומן בשמן זית.

3

חולטים במי הבישול של השפצלה את אפונת השלג כדקה, מסננים ומצננים במי ברז קרים.

4

ממסים את החמאה הירוקה בסיר או במחבת רחבים, מוסיפים את השפצלה ואפונת השלג ומערבבים. מתקנים תיבול. מוסיפים את השמנת המוקצפת, מערבבים בעדינות ומגישים מיד