את הביצים אפשר לבשל בנפרד ולהניח מעל או לפתוח אותן ישירות על הרוטב כמו בהכנת שקשוקה רגילה.
גיוון: מכינים בשיטת השקשוקה הרגילה
מוותרים על בישול הביצים בנפרד. יוצרים גומות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים אחת-אחת. מכסים (אם רוצים) ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים ביצים 5 דקות במים רותחים ומוציאים מייד למי קרח. המטרה היא לקבל חלמון מעט נוזלי במרכז בצבע כתום בוהק.
2
מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומאדים דקה-שתיים עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים ברוקולי ומאדים עוד 5 דקות.
3
מוסיפים חלב קוקוס ומחית קארי, ממליחים, מערבבים וטועמים. מוסיפים תרד ומבשלים דקה-שתיים עד שהרוטב סמיך וטעים.
4
קולפים את הביצים, חוצים ומניחים על הרוטב. מגישים מייד.