מתכון

שקשוקארי תאילנדי ירוק

שקשוקה בגרסה התאילנדית, עם מחית הקארי שהופכת פחית של חלב קוקוס לרוטב קארי ירוק בתוך דקה

37,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
שקשוקארי תאילנדי ירוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
שקשוקארי תאילנדי ירוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע

את הביצים אפשר לבשל בנפרד ולהניח מעל או לפתוח אותן ישירות על הרוטב כמו בהכנת שקשוקה רגילה.

גיוון: מכינים בשיטת השקשוקה הרגילה
מוותרים על בישול הביצים בנפרד. יוצרים גומות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים אחת-אחת. מכסים (אם רוצים) ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים ביצים 5 דקות במים רותחים ומוציאים מייד למי קרח. המטרה היא לקבל חלמון מעט נוזלי במרכז בצבע כתום בוהק.

2

מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומאדים דקה-שתיים עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים ברוקולי ומאדים עוד 5 דקות.

3

מוסיפים חלב קוקוס ומחית קארי, ממליחים, מערבבים וטועמים. מוסיפים תרד ומבשלים דקה-שתיים עד שהרוטב סמיך וטעים.

4

קולפים את הביצים, חוצים ומניחים על הרוטב. מגישים מייד.