מתכון

שקשוקה בטטה ושמנת

שקשוקה חלבית עשירה בטעמי בצל ובטטה. הבסיס יכול להיות גם רוטב לפסטה או לרביולי

11,179 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שקשוקה בטטה ושמנת של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
שקשוקה בטטה ושמנת של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצלים והבטטות על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב. מקפידים שהירקות לא יישרפו.

2

מוסיפים את השמנת והחלב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3

מבשלים עד שהבטטה מתרככת והרוטב מצטמצם. מתקנים תיבול אם צריך.

4

שוברים את הביצים אחת אחת על הרוטב ומבשלים לא מכוסה מבלי לערבב עד לדרגת העשייה הרצויה (ניתן גם להכניס לתנור בשלב זה).

5

מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.

6

הצעת הגשה: ניתן להגיש עם בגט קריספי חם.